Nieuwbouw Akkerwinde op groene warmte.

Maandag 17 februari is de Buurtwarmte-unit van Warmtebedrijf Scherpenzeel geplaatst. De unit bevindt zich aan de bouwweg tussen de Groeperlaan en Hopeseweg. De woningen in project Akkerwinde zijn namelijk aardgasvrij en de meesten krijgen straks groene warmte afkomstig van de Buurtwarmte-unit. 

De kleine verwarmingsketels in de unit worden deze week aangezet, waarbij er naar verwachting op donderdag 20 februari voor het eerst warmte aan Akkerwinde wordt geleverd.

Tijdens het op temperatuur komen van de ketels deze week, is er mogelijk voor korte tijd een lichte openhaard-geur waarneembaar, afhankelijk van de weersomstandigheden op dat moment. Als de ketel even later op temperatuur is, is de verbranding volledig en daarmee geurloos. De ketel zet duurzame pellets om in groene warmte. Deze pellets zijn gemaakt uit restproduct zaagsel uit de houtverwerkende industrie.

De Buurtwarmte-unit zorgt voor de ruimteverwarming en de verwarming van warm tapwater dat via het wijkwarmtenet wordt geleverd aan de woningen in Akkerwinde. Samen maken we Scherpenzeel duurzaam!

Als u vragen heeft, dan kunt u deze stellen via 085 – 07 12 601 of per mail aan klantenservice@warmtebedrijfscherpenzeel.nl