Voordelen

Beperking van uw CO₂-uitstoot

Een keuze voor groene warmte is een keuze waarmee u uw CO₂-uitstoot direct tot wel 90% terugbrengt en meewerkt aan het beperken van klimaatsverandering. U kiest bewust voor een gezondere leefomgeving voor uzelf, en voor de komende generaties. Een nieuwbouwwoning met groene warmte en enkele m2’s aan zonnepanelen op het dak, is al gauw volledig klimaatneutraal!

U schakelt over naar een duurzame brandstof

Biogrondstoffen en groene stroom zijn CO₂-neutrale, hernieuwbare brandstoffen. Fossiele brandstoffen zoals we die nu nog gebruiken, worden schaarser en zijn vervuilend. Bovendien zorgen fossiele brandstoffen zoals aardgas voor andere problemen, denk bijvoorbeeld aan Groningen.

Een veilig alternatief

In uw huishouden is geen aardgasinstallatie meer nodig. Zo verdwijnen oude, onveilige keukengeisers en Cv-installaties; U heeft geen last meer van het mogelijk aan laten staan van het vuur of het gas, of ook het risico op koolmonoxidevergiftiging is verleden tijd.

Meer comfort dan bij aardgas

U krijgt één aanspreekpunt voor al uw vragen en u wordt volledig ontzorgd door onze service. U kunt 24/7 contact met het servicenummer opnemen met vragen over de installatie, onderhoudsverzoeken of zelfs het laten verhelpen van een storing. De warmteset blijft in eigendom van Warmtebedrijf Scherpenzeel; wanneer er iets mee is, komt onze warmteservice dit oplossen en zo nodig wordt de set kosteloos gerepareerd of zelfs vervangen. Kortom: u wordt volledig ontzorgd voor hetzelfde geld als aardgas, met een optimale energie-efficiëntie en een prettig klimaat bij u in huis!

De toekomst is nog duurzamer

Warmtebedrijf Scherpenzeel zet zich in voor een versnelling van de energietransitie en neemt een actieve rol in het steeds verder verduurzamen; Wij onderzoeken de mogelijkheden van het aansluiten van diverse duurzame bronnen op het warmtenet, om de warmtevoorziening steeds robuuster ter maken.

Op het warmtenet is dus ook restwarmtelevering door de Scherpenzeelse industrie te realiseren. Zo wordt restwarmte niet langer verspild, maar benut.  Op termijn kunnen mogelijk nog andere bronnen op het warmtenet worden aangekoppeld; denk bijvoorbeeld aan geothermie, laagwaardige biogrondstoffen etc.

Warmtebedrijf Scherpenzeel heeft de (bedrijfs-)filosofie dat de energietransitie overal uit een locatie-specifieke mix van duurzame maatregelen zou moeten bestaan. Wind, zon, warmtepompen, aardwarmte, restwarmte, (laagwaardige) biogrondstoffen etc. zijn samen allemaal noodzakelijk voor een succesvolle transitie!